A leendő vízi túravezetők a Csónakázó-tavonKedves Érdeklődő!

Azt tudjuk, hogy Székesfehérvár vízisport nagyhatalom, elég csak Fa Nándorra, Gál Józsefre, földkerülő vitorlázóinkra, vagy Fidel Lászlóra és Kovács Zoltánra, kajakos világbajnokokra gondolni, pedig se tengerünk, se igazi tavunk nincs. Azt, hogy a város közepén lévő csónakázó tavat, hogyan lehet bekapcsolni a vízi túrázás vérkeringésébe, és hogy a tó egyik állomása legyen a Magyar Kajak Kenu Szövetség által meghirdetett Bejárható Magyarország túra programnak a Vitál Club Sport Egyesület találta ki.
-A vízi túrázókkal megismertetni a Csónakázó tavat legegyszerűbben úgy lehet, hogy az eddig Budapesten és a Szigetközben tartott vízitúra vezetői tanfolyamot Székesfehérvárra hozzuk, mondta el Szipola Antal az egyesület elnöke. Az itt megismert lehetőségeket aztán megosztják a többi túrázóval. Nem volt nehéz elcsábítani a szervezőket, hiszen Oszlánczi Adrienn, és Major Tamás is fehérvári illetőségű, és a Velencei tavon szálltak először vízre. Természetesen az egyesületünkben kajakozó gyerekek szüleit is beiskoláztuk, hogy a nyári túrák alkalmával mi is bejárhassuk, a megye és az ország vizeit.
A 3 elméleti, és 3 gyakorlati napból álló tanfolyamnak első foglalkozása február 23-án lesz szombaton, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben. Ahhoz, hogy minél többen megismerhessék a biztonságos túra vezetés alapjait, és az áramlástant, a 15:45 kor tartandó előadás, díjmentes, és nyílt lesz, melyre mindenkit szeretettel várnak. A gyakorlati alapokat május 4-5-én rakják le a Csónakázó tavon, a két záró megmérettetés pedig Dunakilitin lesz június 8-tól, és 29-től.

Szeretnénk megosztani néhány fontos információt a képzésről. Kérjük, figyelmesen olvassa el a leírtakat, és az ebben foglaltak szerint járjon el!

1) A tanfolyam időpontjai és helyszínei:

Elmélet (Székesfehérvár, Király sor 60. Vitál Club Sportáruház - a vízi részleg, nem a kerékpáros!)
Február 23.
Március 23.
Április 13.

Gyakorlat:
Május 4-5. - Székesfehérvár, Csónakázó-tó
Június 8-9-10. - Szigetköz - Dunakiliti, Vadvíz Kemping
Június 19-30. - Szigetköz - Dunakiliti, Vadvíz Kemping

Parkolás/utazás: Székesfehérváron a környéken ingyenes a parkolás, általában hely is van a közelben. Aki esetlegesen busszal érkezik, akkor a Székesfehérvár, Király sor megállóhelynél praktikus leszállni, esetleg a kórháznál, ha abból az irányból jön a busz.

2) Adminisztráció:
*Első alkalommal rögtön az adminisztrációval kezdünk. :-)
Ehhez viszünk majd mindenkinek egy felnőttképzési szerződést kinyomtatva. Ezzel együtt kell majd tenni egy saját, kézzel írt nyilatkozatot az alábbi tartalommal:
"X.Y ezúton nyilatkozom, hogy biztosan tudok úszni, és rendelkezem elvégzett 10. osztállyal, és/vagy annál magasabb végzettséggel."
*Adatkezelés: Csak annyi adatot kezelünk, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy kapcsolatot tudjunk Önnel tartani, illetve biztosan beazonosítható legyen, és be tudjon kerülni az MTSZ adatbázisába is, mint túravezető (amennyiben Ön MTSZ tag). A tanfolyam során fotók/videók készülnek majd, amiket nem teszünk nyilvánossá, ám egymás között megoszthatunk. Amennyiben nem szeretné, hogy fotók/videók készüljenek Önről, kérjük, hogy ezt jelezze.
*A tandíj befizetése az első alkalommal készpénzben történik, illetve átutalással is lehetséges az egyesület bankszámlájára. Amennyiben részletfizetést szeretne igénybe venni, azt kérjük, jelezze.
* A tanfolyam díja: 59.000 Ft.
Számlát természetesen tudunk adni, amennyiben igény van rá.
!!! 20% engedményt adunk minden MTSZ tagnak!!! Amennyiben Ön tag, a beiratkozásnál jelezze!
Ha a tagságról szeretne bővebb információt, kérjük, keresse Malárik Attilát a malarik.attila@gmail.com e-mail címen.

3) Órarend:
2019.02.23
9:00-9:45 adminisztráció, ismerkedés
9:45-12:00 óra (szünetekkel) elsősegély
12:00-12:30 ebédszünet
12:30-15:30 csoportkezelés (szünetekkel)
15:45-18:00 áramlástan

4) Egyéb infók:
*A tanfolyam 20%-áról lehet hiányozni.
*A tananyagokat elektronikus formában is megkapják.
*A tudnivalók megfelelő szintű elsajátítása otthoni tanulást is igényel.
*Vizsgázni menet közben is kell, hogy ne maradjon minden az utolsó napra. A 2. és 3. alkalommal már lesznek vizsgák, hogy az elmélet mihamarabb meglegyen, és más, fontos dolgokra tudjunk koncentrálni :-)
*Az elméleti tárgyak vizsgái írásbeli vizsgák, megfelelt és nem felelt meg minősítéssel. Természetesen biztosítunk pótvizsga lehetőséget, ám reméljük, hogy erre nem kerül sor.
*Amennyiben van olyan előképzettsége, ami miatt úgy érzi, hogy egy-egy modulból akár felmentést is kaphatna, akkor a beiratkozáskor lesz rá lehetőség, hogy jelezze. (pl. biológia/földrajz tanárok a természetismeret vizsga alól, stb.). A modulok teljes listáját megtalálja a http://vizituravezeto.hu/ honlapon.
*A gyakorlatokon biztosítjuk a kenukat, lapátokat, mentőmellényeket, kenunként egy vízhatlan hordót, dobókötelet, elsősegély felszerelést, és néhány kajakot is. A gyakorlatokról az első alkalommal bővebb tájékoztatást nyújtunk.

Elérhetőségeink:

Oszlánczi Adrienn
(+36) 70 386 0679
ada@szabadviz.hu

Malárik Attila
(+36) 20 585 0001
ada@szabadviz.hu

Major Tamás
(+36) 30 204 6386
ada@szabadviz.hu

Amennyiben további kérdések/kérések vannak, keressen bennünket nyugodtan.

<< Vissza a főoldalra