A VITÁL CLUB SE REndezvényei
VITÁL CLUB SE egészségre nevelő és szemléletformáló programja
TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0737

Új Széchenyi Terv


Sajtóközlemény

20 éves a Vitál Club - Beszámoló a támogatásért

Egykori vízi sportolókból verbuválódott a Vitál Club Bt. és SE. Kezdetben csak kerékpárok és alkatrészek árusításával, szerelésével foglalkoztak, majd a futás, túrázás, a vízi és téli sportok eszközeit, a szükséges ruházatot, lábbeliket forgalmazták, javították és kölcsönözték.

Kezdetektől fontos volt számukra a természetben űzhető sportok versenyeinek szervezése lebonyolítása.

VITÁL Club SE 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy

Az egyesület céljainak megvalósítása érdekében együttműködik a támogató bázisszervekkel, a társadalmi és szövetkezeti szervekkel.

Az évforduló megünneplésére megjelentek Székesfehérvár jeles sportolói, akik baráti szálakkal kötődnek a club tagjaihoz.

Ott volt Fa Nándor és Gál József óceáni vitorlázók, Fidel László, Kovács Zoltán kajakos, és Rácz Lajos birkózó világbajnokok. Ott volt Mészáros János, és Szabó Attila, akiket a Vitál Club segített extrém kerékpáros túráinak megvalósításában. Mindketten –különböző időpontban, és útvonalon- az ausztráliai Perthből-Sydneybe kerékpároztak.

Szipola Antal az egyesület alapítója és elnöke köszöntötte, és pár szóban bemutatta a megjelenteket, majd Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere következett.

Elmondta, hogy szinte nincs a városban olyan család, aki ne kapott, vagy ne vett volna a Vitálból ajándékba kerékpárt, vagy más sporteszközt az elmúlt 20 évben.

Fontos a városnak, hogy vannak ilyen életképes vállalkozások, akik üzleti sikereik mellett, kiveszik részüket a sport, és kulturális események szervezésében is.

Köszöntője végén a Polgármester Úr egy metszetet adott át Szipola Antalnak, melyen az egykori Fehérvár látható, amit régen vizek határoltak. Kiemelte milyen jó lehetőség lett volna a városban, és környékén egykoron a vízi sportok művelésére.

Szipola Antal köszönet képen megígérte, hogy:
Ezt a jeles ajándékot a club eladótérben helyezi el a többi trófea, és emléktárgy közé.

Vitál Club Sportegyesület Brosúra

01 01 01 01

Események

Őszi tókör, az egészségmegőrzés jegyében, 2013.09.22. Futóverseny

Megtelt az agárdi szabadstrand parkolója a hétvégén, mint a legszebb nyári napokon. Ismerősök köszöntötték egymást. Fehérvárról, és a tó környékéről jöttek a legtöbben, de sokan az ország másik végéből is. Feltűnő, hogy a hivatalos frissítők mellé ki-ki leteszi a maga energia bombáját, a saját készítésű virslis rolót, vagy a süteményeket, mondván jól jön még egy-egy falat úgy Pákozd környékén.

Kajakosok, futók, öttusázók, és a sok lelkes amatőr mellett feltűnt a kispesti box club kisbusza is, ahol Öcsi Bácsi, Szántó Imre osztotta taktikai tanácsait, Koko Kovács Istvánnal együtt.

Pók János a futás szervezője elmondta, hogy Koko visszatérő vendége az eseménynek, kedveli a tájat, az itteni hangulatot- és az idén, mestere elhozta a fiatalokat is. Mondván:" a mai edzésnek – az állóképesség javítására - remek lesz a változatos terepen, ez a kis 28 kilométeres kocogás".

A segítők között ott volt Szipola Antal is, a Vitál Club sportegyesület elnöke.

-Régóta ismerjük egymást Pók Janóval, nagyon tisztelem elszántságát, ahogy a futópályákon szerzett kitartásával szervezi versenyeit. Egyesületünk pályázott és nyert az Új Széchényi terv Egészségre nevelő és szemléletformáló programján így van lehetőségünk, hogy segítsük egymást Janóval.

A mi célunk a családok együtt sportolásának segítése, olyan események szervezése, ahol az unoka együtt fut, vagy bringázik a nagyszülőkkel, és a baráti társaságok egy sárkányhajóban evezhetnek a Sukorói pályán.

-Ha jól értem lesz ennek folytatása is?

-Valóban, ezt az őszi levezetést, bemelegítésnek szántuk-veszi vissza a szót-Pók Janó. A következő szeptemberig 5 alkalommal rendezünk tó körüli futó versenyt. Az igazi nagy esemény az április 6.-i tavaszi futásunk lesz, amikor a tóval együtt, a futók is ébredeznek. Most több mint 250-en lehetünk, de tavasszal ennek a négyszeresét várjuk. Az ekkora létszámú sporteseményeken előírás pl. a mentők jelenléte, de a hangulathoz kell a rajtkapu, a hangosítás a jó zene is.

Ezért örülünk az elnyert támogatásnak, és ahogy a most indulók ígérték tavasszal is visszajönnek, hiszen a Velencei-tó körüli futások hangulata, a táj szépsége vetekszik az igazán nagy versenyekével is.

Interaktív kiállítás, 2014.07.19 - 07.23

A Vitál Club SE egészségre nevelő és szemléletformáló programjának keretein belül, 2014.07.19-07.23 között megrendezésre került egy 5 napos interaktív kiállítás a székesfehérvári Alba Plázában.
A kiállítás témája a Velencei-tónál űzhető kedvtelés célú sportok bemutatása. Az interaktív jelleget a helyszínen kipróbálható sporteszközök és játékok kölcsönözték.
A törhetetlen, színes kajakokat ki lehetett próbálni, beülni, játszani benne. A kisebbek sportág-sporteszköz összepárosító játékban, illetve velencei-tavi sporthelyszín felismerő játékban vehettek részt, 3. állomásként pedig a velencei-tónál űzhető sportágakkal kapcsolatos ismeretterjesztő tesztet tölthették ki. Ez utóbbi bizonyult a legnépszerűbb játéknak, hamar a kicsik és nagyok kedvencévé vált, ugyanis a kitöltő szelvény egyben sorsjegyként is funkcionált, így a kiállításunk végén a helyes válaszolók között hétvégi kajakbérlést sorsoltunk ki.
Az érdeklődőknek lehetőséget teremtettünk arra, hogy rendkívüli sportolókkal is találkozhassanak és beszélgethessenek. Kiállításunk egyik meghatározó része volt Mészáros János ultratriatlonistával való interjú, akitől megtanulhatták a fiatalok, hogyan lehet életre szóló élmény a sport. A beszélgetésben továbbá részt vett Dr. Guseo András, akinek Mészáros Jánossal együtt szívügye a sérült sportolók támogatása.

A kiállítás számokban mérve: a programban szereplő tervezett létszám 150 fő volt, ehhez képest jelenléti ívünket 311 személy írta alá, de a látogatók, érdeklődők száma magasan túlszárnyalta ezt.
A résztvevőket nagyjából 400-450 főre saccoljuk.
A játékokban résztvevők, tesztet kitöltők száma a legnagyobb örömünkre 126 fő volt.

A kiállításunk és egyben a játékok célja az volt, hogy mutassunk a fiataloknak egy más alternatívát a szabadidő minőségi eltöltésére, megismertessünk velük a különböző sportágakat , sporteszközöket, olyanokat amelyekkel esetleg eddig még nem volt lehetőségük találkozni és felébresszük bennük a vágyat a sportolás iránt, és hogy ne mint kötelezettség hanem, mint élmény éljék meg azt.

Írta: Szipola Boglárka

Rajzpályázat a Kodály Zoltán Általános iskolában és a Tóparti Gimnáziumban, 2014.10.03.

Egy sportegyesületnél mi a célja egy rajzpályázat kihirdetésének?
Egy éven át zajlott egészségre nevelő és szemléletformáló programunk, melyet Uniós támogatással valósítottunk meg. Bringatúra, kajak- és futóverseny, erdei túra, jég- és görkorcsolyázás szerepelt a programban, de szerveztünk elsősegélynyújtó és stressz kezelő tanfolyamot is.
Egyik záró momentum a rajzverseny, melyet még nyár elején hirdettek ki segítő tanár barátaink: Polgár Zoltánné Antónia a Kodály Zoltán Általános iskolában és Kovács Árpád festőművész a Tóparti Gimnáziumban.
Szerettük volna felkelteni a gyerekek, érdeklődését, vágyát a természetben űzhető sportok iránt. Arra számítottunk, hogy ez a rajzfeladat is ebbe az irányba segíti őket.
A sport mindig egy egészséges választási lehetőség kell, hogy legyen a lustálkodás, TV nézés, számítógépezés versenyében. Nyáron több lehetőség, szabadidő van a vízi sportokkal, túrázással, futással foglakozni és ezeket az élményeiket vetették papírra a gyerekek. Többen emlékeztek a hőlégballon verseny színes forgatagára, lovas élményeikre, de a hokis és korcsolyázó palánták is megörökítették kedvenc sportágukat.
Két féle alkotás született: az egyikben látszik, hogy aktív sportoló a művész, a másikban pedig néző. Ez nem baj, hiszen aki kilátogat egy kajak versenyre, vagy egy hoki meccsre előbb utóbb kíváncsi lesz, és ki fogja próbálni a sportokat. Ez a mi célunk!
Az abszolút első helyezett Tóth Diána 11-es Tóparti-s diák lett, a Kodályosok közül: Császár Kiara nyert.

Mondta el: Szipola Antal a Vitál Club Sportegyesület elnöke


Az abszolút első helyezett Tóth Diána 11-es Tópartis tanuló műve

Megjelent újságcikkek a Vitál Club Sportegyesület tevékenységeiről

A Vitál Se figyelemfelkeltő hanganyagai, melyek a helyi rádióadókon kerültek adásba

Demó 1 - 1. változat

Demó 1 - 2. változat

Demó 2 - 1. változat

Demó 2 - 2. változat

<< Vissza a főoldalra