20 éves a Vitál Club Sportegyesület

2013. május 10.

Ebben az évben ünnepli húsz éves születésnapját a Vitál Klub Sportegyesület, melyhez Székesfehérvár egyik ismert sportvállalkozása is köthető. Velencei tavi vízi sportolók baráti társaságából nőtte ki magát a Szipola Antal által vezetett sportklub, mely az elmúlt húsz évben nemcsak kajakban, hanem kerékpárban, ultrafutásban, vízi és téli sportokban is rengeteg eseményt szervezett vagy támogatott.

Cser-Palkovics András polgármester egy Székesfehérvár metszetet vitt a város nevében a két évtizedes fennállását ünneplő egyesületnek. Szipola Antal a Vitál alapítója elmondta, hogy a kerékpár szaküzlet és a vízisportbolt közé fogják akasztani az üzletben. Az üzleti vállalkozás egyik fontos célja, hogy bebizonyítsa, a magyar termékek is versenyképesek a sporteszközök igen széles piacán.

A Király soron egy kerékpárszerelő műhelyből indult a vállalkozás, melynek ma már a vízisportok is a profiljába tartoznak, nemrég pedig új épülettel is bővült. A Vitál mindig fontosnak tartotta a nagy sportteljesítmények támogatását. Földkerülők, ultrafutók, extra teljesítményeket felmutató sportolók élvezhették a Vitál Club támogatását, mert a Szipola Antal által húsz éve létrehozott vállalkozás mindig céljának tekintette a merész tervek megvalósításának segítését.

A Vitál Club születésnapi köszöntésén olyan fehérvári sportemberek jelentek meg, mint Fa Nándor, Gál József, Rácz Lajos vagy az Ausztráliát átkerékpározó Mészáros János.

Forrás: www.szekesfehervar.hu

<< Vissza a főoldalra